Ma dől el, hogy dől-e a kormány

Ponta megmentené az USL-t, minden minisztert kinevez, akit a PNL javasol, és hajlandó együttműködni Klaus Johannisszal is. Legalább is ez a hivatalos álláspont.
Hirdetés

Victor Ponta miniszterelnök egy utolsó felhívást intézett a PNL-hez az USL megmentéséért, még a párt vezetőségének összeülése előtt. Ponta sajtótájékoztatóján felemlegette: a PNL-vel ellenzékben is sikerült összefogniuk, és most is azt szeretné, hogy félretegyék a pártérdekeket a közös érdekekkel szemben.

A miniszterelnök azt mondta, az USL egykor meghatározott céljait ma is felvállalja, és folytatni szeretné a „Traian Băsescu államelnök demokrácia- és nemzetellenes rezsimje” ellen folytatott harcot. Meggyőződése, hogy az USL feloszlatása hiba lenne, annak fényben is, hogy szerinte 2013 Románia legjobb éve volt, mind gazdasági, mind társadalmi szempontból – mondta.

Ponta szerint az USL fenntartása a választók irányába is kötelesség, ugyanis senkit sem a saját pártja, hanem a szövetség színeiben választottak meg. Kijelentette, hogy az utolsó percig nyitott a párbeszédre, minden minisztert kinevez, akit a PNL javasol, és hajlandó együttműködni Klaus Johannisszal is. Be kell fejezni a közösen elkezdett alkotmánymódosítást és a decentralizációt – mondta. 

Hirdetés