Egy korsó sört, egy húzásra

Hogyan vezet az facebookos-ivós játék alkoholmérgezéshez, és miért kell meginni egy aranyhalat? A fiatalok féktelenkednek, a szakértő válaszol.
Hirdetés
A Krónika szociológust kérdezett meg a Neknominate nevű játékról. Tudjátok, amikor egyetlen húzásra kell meginni egy korsó sört, aztán ugyanerre a nemes feladata kijelölni három barátodat, mindezt persze a kamera előtt.
 
Dégi Csaba kolozsvári szociológus úgy látja, a játékban hangsúlyos a kortárscsoport hatása, hiszen a többiek felkérésére, biztatására kapcsolódnak be. „Természetesen nem véletlen, hogy mindez abban a térben történik, a közösségi oldalon, ahol a fiatalok a

leggyakrabban tartanak tükröt egymás elé.

Ebben a »tükörvilágban« is természetesen érvényes az, ami a virtuális téren kívül – és e tekintetben nem is kell különbséget tenni az on-line és offline világ között: prevenció szempontjából sokkal nehezebb kezelni ezt a jelenséget, mint azt, aki ténylegesen szerfüggő” – mondta a Krónikának Dégi. 
 
Nem gurigáznak szarral az írek sem. Állítólag már nem csak alkoholos italokkal játszanak. Emelték a tétet: egy nő megivott egy aranyhalat, egy másik pedig azzal bővítette a játékot, hogy lóháton galoppozott be egy hipermarketbe.

Hirdetés