Lealkudták az emlékfutás árát

Úgy tűnik, jócskán sikerült lealkudniuk a futóknak a március 15-i emléktúrának az útügy által korábban 3 ezer euróra belőtt díját. Lássuk, mennyiért hagyják őket szaladni.
Hirdetés

Lealkudták az emlékfutásra fizetendő „útadót” a háromszéki atléták. Mint arról beszámoltunk az Országos Útügyi és Autópálya-társaság (CNADNR) tetemes összeget, közel 3000 euró útdíjat igényelt a sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos futókörtől, hogy jóváhagyja a március 15-re tervezett 96 kilométeres emlékfutást.

Mint beszámoltunk, az útügy eredetileg kilométerenként 40 eurót és minden óra úthasználatért további 10 eurót igényelt az atlétáktól, ahhoz, hogy jóváhagyja a 11-es és 12-es országúton zajló, Bereck–Kökös– Sepsiszentgyörgy közti emlék-stafétát.

A futókör a háromszéki hatóságok segítségét kérte, majd prefektusi közbejárásra szerdán egyeztettek az Országos Útügyi és Autópálya-társaság brassói vezetőségével. Vajda Zsigmond a találkozó után arról tájékoztatta a Sláger Rádiót, hogy sikerült kompromisszumos megoldást találni, így az útügy nem az általuk leszaladt teljes 69 kilométeres távra kér „útadót”, hanem csak arra a 16 méterre, amit szaladás közben, egy időben foglalnak le az úttestből az atléták és kíséretük.

Vajda Zsigmond szerint erről útügy országos vezetőségének beleegyezésére várnak, és arra, hogy kiszámolják a pontos összeget, amit be kell fizetniük.

 

Hirdetés