Elgázolt egy 17 éves fiút a magyar konzulátus autója

Szabálysértő gyalogost gázolt Magyarország kolozsvári főkonzulátusának az egyik gépkocsija. Az áldozat állapota stabil.
Hirdetés
Adriana Simona Vornicu, a Kolozs megyei rendőrség szóvivője az MTI-nek elmondta: a rendőrség helyszíni vizsgálata szerint a balesetet a 17 éves áldozat okozta, aki szabálytalanul kelt át az úttesten. A fiatalember a zebrán haladt, de nem vette figyelembe a jelzőlámpa piros jelzését. Mentővel szállították kórházba a sürgősségi ügyeletre. A rendőrség gondatlanságból elkövetett testi sértés ügyében indított vizsgálatot a 29 éves, román állampolgárságú autóvezető ellen. 
 
A szóvivő elmondta, a baleset egy órával éjfél előtt történt Kolozsvár belvárosában, Magyarország főkonzulátusa közelében. A Digi 24 híre szerint a fiatalember fej, váll és lábsérüléseket szenvedett, az orvosok stabilnak találták az állapotát.
 
Monica Costin, a Kolozs Megyei Sürgősségi Kórház ápolási igazgatója a Citynews hírportálnak elmondta, a sérültet előbb az idegsebészetre küldték vizsgálatra, majd átszállították az ortopédiára, ahol csípőtáji törést állapítottak meg. 
 
Hogy a HVG miért ír halálos gázolásról, nem tudjuk. Vagy inkább nem akarjuk tudni. Mindenesetre tavaly júniusban már történt egy hasonló eset, ugyancsak a konzulátus autójával. 
 

Hirdetés