Csíkszereda ellenáll a netnek

Az erdélyi megyeszékhelyek közül lassan csak Csíkszeredában nem lehet online kifizetni a helyi adókat, illetékeket. Az alpolgármester szerint egy évben egyszer mindenki kibírja a városházi vizitet.
Hirdetés

Csíkszeredában továbbra sem tervezik bevezetni az elektronikus adófizetést, mert a városvezetőség álláspontja szerint ebből csak a pénzintézetek nyernének, a polgárok nem.

A polgármesteri hivatalokat a 2010. évi 1235-ös kormányhatározat kötelezi az internetes adófizetési rendszer bevezetésére, de a határozat tavaly decemberi, 1070-es számot viselő módosítása sem tér ki arra, hogy számíthatnak-e valamilyen szankcióra a hivatalok az országos online rendszerbe történő regisztráció elmaradása esetén. Csíkszeredában még várnak ezzel, Antal Attila alpolgármester szerint ennek több oka is van.

Egyrészt a szükséges rendszer kiépítése jelentős kiadással járna, csak a szükséges szoftverek beszerzése becslések szerint mintegy 40-50 ezer eurós költséget jelentene.

 „Csak a pénzintézetek járnának jól ezzel, és ez nem lenne korrekt” – vélekedett Antal, aki úgy látja, ha egy évben egyszer bemegy az adófizető polgár a hivatalba, az nem jelent nehézséget.

 

Hirdetés