Roma felzárkóztatás uniós segítséggel

„Ketyegő szociális bomba” a sepsiszentgyörgyi Őrkő roma negyed, ezért el kell érni, hogy a közösség kimozdulhasson a mélyszegénység állapotából, fogalmazott Antal Árpád polgármester. Ebben most az EU is segíthet.
Hirdetés

Európai uniós forrásokból segítené a helyi romák felzárkóztatását a szentgyörgyi önkormányzat. A támogatást a 2014–2020-as költségvetési időszakra igénylik, a pályázatot a kolozsvári Nemzeti Kisebbségkutató Intézet munkatársai által tavaly készített elemzésre alapozva állítják össze. Ebben többek között az áll: a sepsiszentgyörgyi Őrkő negyedbeliek többsége mélyszegénységben él, a háztartások 44 százalékában az egy főre eső lakófelület öt négyzetméternél kisebb, 95 százalékukban nincs vezetékes víz, a telepen pedig mindössze 19 hűtőszekrény, 20 mosógép és 14 gépkocsi van.

Antal Árpád polgármester arra kérte a szentgyörgyieket: ne úgy tekintsenek a projektre, hogy az önkormányzat újra csak a romákat segíti, hiszen mindannyiuk érdeke a felzárkóztatás, amely a közbiztonságot is javítja majd.

Hirdetés