Füstköd nincs, csak füst meg köd van Váradon

Hiába borítja napok óta sűrű füst Nagyváradot, és Debrecenben meg Nyíregyházán hiába figyelmeztetnek a hatóságok a szennyezett levegő veszélyeire, az itteni illetékesek nem látják a szmogot. Talán a füsttől.
Hirdetés

 

Az illetékesek szerint sem Nagyváradon, sem Szatmárnémetiben nem haladja meg a levegőben található szálló por és füst mértéke az egészségügyi határértéket – írja a Krónika. Bár a közeli Debrecenben és Nyíregyházán már szükségállapotot hirdettek, a két partiumi városban a szakhatóság nem lát okot az óvintézkedésekre.

Pedig szerkesztőségünk nagyváradi tagjai naponta tapasztalják, hogy a Pece-parti város utcáit kora reggel és délután, illetve este sűrű, fojtogató szürke füst borítja el, ami igen nehézzé teszi a levegővételt.

A Bihar megyei környezetvédelmi ügynökség szerint ennek ellenére nem mértek semmilyen, a normálistól eltérő szennyeződést, és a környezetvédelmi felügyelet sem tud szmogról.

Igaz, ha szembejönne vele, az is lehet, hogy föl sem ismerné. Romániában ugyanis nem is létezik szmogriadó, sőt hivatalos meghatározása sincs a szmognak.

Hirdetés

Kép: Bálint Eszter

 

Hirdetés