Klinikai esetek, boldogtalan lakótelepek

Volt, aki csapdákkal teli bunkert épített háza udvarán a betolakodók ellen, de olyan eset is megtörtént, hogy egy beteg megszökvén az elmegyógyintézetből arra a következtetésre jutott, hogy sokkal több őrült van kinn, mint odabenn…
Hirdetés
Az elmúlt években nőtt a depressziósok és a pánikbetegek száma Szatmár megyében. A depressziós betegek hajlamosabbak az infarktusra, diabéteszre, elhízásra, magas vérnyomásra és reumára – figyelmeztet Dr. Virgil Enătescu pszichiáter.
 
A Szatmár.ro hírportálnak elmondta: ma már hatékonyan kezelhető több mentális betegség, ezért kevésbé gyakori a skizofrénia, az anorexia vagy a mániákus elmezavar. „Persze a depresszióra is van gyógyszer, csak sokan nem vallják be maguknak, hogy betegek, és orvosi segítségre van szükségük” – fogalmazott.

Praxisa során Enătescu számtalan különös esettel találkozott. Volt, aki csapdákkal teli bunkert épített háza udvarán a betolakodók ellen, de olyan eset is megtörtént, hogy egy beteg megszökvén az elmegyógyintézetből arra a következtetésre jutott, hogy sokkal több őrült van kinn, mint odabenn.

A megyeközpont leghíresebb mániákusa Guszti volt, akit különös öltözködéséről ismert mindenki. Az ő mániája az volt, hogy minél több embernek meg akarta mutatni a ruhatárát – pletykálja a Szatmár.ro. 

Hirdetés