Pászkánynak elég egy kisebb szelet

A Kolozsvári CFR tulajdonosa befektetőket keres. Pászkány Árpád tavaly novemberben már beszélt erről a tervéről, és most azt is tudatta: akár többségi tulajdonjogáról is kész lemondani.
Hirdetés

A Kolozsvári CFR háromszor nyerte meg eddig a román focibajnokságot, ugyanennyszer szerepelt a Bajnokok Ligájában. A nyilvánvaló sikerek ellenére azonban Pászkány Árpád úgy érzi, egyedül nem bírja tovább. „Tudom, hogy egyedül nem folytathatom a terveket” – nyilatkozta még a tavaly ősszel az erdélyi üzletember, azt állítva, hogy több mint 100 millió eurót költött a Kolozsvári CFR-re, amelyet a 2000-es évek elején vett át.

Egy tanácsadói céget bízott meg azzal, hogy befektetőket találjanak, most pedig azt is kijelentette: akár 51 százalékos tulajdonjogáról is kész lemondani. „Nem fogok görcsösen ragaszkodni ahhoz, hogy az enyém legyen a részvények 51 százaléka, úgy is jó lesz, ha 49 százalékkal maradok. Van egy elvem: inkább eszek egy vékony szeletet egy ízletes tortából, mint hogy megegyek egy egészet egy rosszabb minőségűből” – magyarázta döntését Pászkány Árpád.

Hirdetés