Hogy lóghatott meg Sebastian Ghiţă?

Erre kíváncsi a rendőrség is, úgyhogy önvizsgálatot tart.
Hirdetés
Belső vizsgálat elrendelésére szólította fel a belügyminiszter az Országos Rendőr-felügyelőség vezetőjét Sebastian Ghiţă „eltűnésével” kapcsolatban – tájékoztat a rendőrség közleménye. Eszerint jelenleg nincsenek arra utaló információk, hogy a volt képviselő elhagyta volna az országot. 
 
Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) március 31-én rendelte el az üzletember hatósági felügyelet alá helyezését, az ezzel kapcsolatos eljárásokról a Prahova Megyei Rendőr-felügyelőségnek kellett gondoskodnia. A hatósági felügyelet alatt álló vádlottnak kötelessége volt hetente egyszer megjelenni a rendőrség székhelyén, és megtiltották neki, hogy elhagyja az országot, és erről a döntésről a határrendészetet is értesítették. A DNA egyébként azzal gyanúsítja, hogy Tony Blair 220 ezer eurós romániai konferenciázásával vásárolt magának képviselői mandátumot.
 
Mivel december 20-án kiderült, hogy a vádlott nem tartózkodik ploieşti-i otthonában, beidézték a Prahova megyei rendőrségre. Miután nem jelent meg a rendőrségen az idézésben megjelölt időpontban, tájékoztatták a Legfelső Bíróságot a hatósági felügyelettel járó kötelezettségek megszegéséről, hogy hozza meg a szükséges intézkedéseket – ismerteti a történteket a közlemény, amely szerint a határrendészetet is felszólították, hogy „fokozzák az ellenőrzéseket a határátkelőknél”. 
 
Előzőleg ügyészségi források azt nyilatkozták, Sebastian Ghiţă több napja megfigyelés alatt állt, a követésével megbízott egység hétfő este veszítette el a nyomát, miközben autójával Bukarestből Ploieşti-re tartott. 
 
A volt képviselő autója állítólag nagy sebességgel haladt az 1-es országúton, ott tévesztették szem elől. A gépkocsit később megtalálták abban a ploieşti-i negyedben, amelyben Ghiţă lakik, őt azonban azóta nem látták. 

Hirdetés