Korrupciós gyanú a Microsoft Románia volt vezére ellen

Tovább vizsgálódik a DNA a több volt minisztert is érintő ügyben.
Hirdetés

Újabb személy került az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) ügyészeinek látókörébe a több volt minisztert is érintő Microsft-ügyben: a korrupcióellenes ügyészek hétfőn vesztegetésssel gyanúsították meg Silviu Hotărant, a Microsoft Románia volt vezérigazgatóját a gyanús közbeszerzési szerződések ügyében.  Hotărant reggel idézte be a korrupcióellenes ügyészség, hogy tudassa vele a meggyanúsítás tényét. A volt vezérigazgató azt mondta: sohasem vesztegetett meg senkit.

A DNA kihallgatta Alexandru Athanasiu volt oktatási minisztert is, aki azt mondta: soha nem fogadott el vesztegetést, a Microsoft volt vezetőjével még 2004-ben írt alá az iskolák számítástechnikai fejlesztéséről szóló memorandumot, amelyet rendkívülinek nevezett. Emellett aláírt egy olyan kormányhatározatot, amely nyomán az iskolák között összesen 110 ezer ingyenes szoftverlicencet osztottak szét.

Az ügy Microsoft 2 néven fut, és arról az eljárásról választották le, amelyben októberben már jogerősen elítélték Gabriel Sandu volt távközlési minisztert.

Hirdetés