Foto: Facebook/ Info Trafic jud. Sibiu

Zavarta a sofőrt, hogy nem hagyják nyugodtan szembemenni a forgalommal az autópályán

De mi a teendő, ha eltévesztjük az autópályán a le- vagy felhajtót?

Hirdetés

Kínos lehet egy önmagát profi sofőrnek tartó személynek, hogy eltéveszti az autópályán a feljárót vagy a kijáratot, így a forgalommal szemben találja magát. De bárkivel előfordulhat, főleg egy olyan országban, mint Románia, ahol kevés az autópálya. Így járt ez az Argeș megyei sofőr, aki valószínűleg eltévesztette az irányt, amikor Nagyszeben közelében  felhajtott az A1-es autópályára, de ahelyett, hogy az ilyenkor ajánlott protokollt követte volna, még neki állt feljebb amiért nem hagyják, hogy nyugodtan haladjon a forgalommal szemben.

A péntek reggel történt eset szerencsére jól végződött: a férfinak sikerült megfordulnia, és a megfelelő irányba elindulnia, igaz, hogy a manőverhez pillanatokra leállította a teljes forgalmat a sztrádán.

Rendkívüli kockázatokkal jár, és gyakran emberéleteket követel, ha valaki rossz irányban halad az autópályán. De mi a teendő ilyenkor? A rendőrök rendszeresen figyelmeztetnek arra, hogy ha megtörténik a baj, soha ne forduljunk vissza vagy kezdjünk el hátrafalé tolatni, mert azzal csak növeljük a baleset kockázatát. Inkább kapcsoljuk be a vészvillogót, húzódjunk le a leállósáv szélére, vegyünk magunkra egy láthatósági mellényt, majd a korláton kívülről hívjuk a 112-őt.

Amennyiben csak szemtanúi vagyunk, hogy egy sofőr szembemegy a forgalommal, akkor ne a Facebookra posztoljuk, hanem azonnal jelentsük be az esetet a segélyhívószámon.

Hirdetés