Vörös csillagokat láttak a szemeik előtt a kolozsvári focisták

Alig egy hetet tölt az Európa Ligában a Bajnokok Ligájától már korábban elbúcsúzott CFR, amely négygólos belgrádi veresége után a csoportkörben a harmadik számú európai focisorozatba, a Konferencia Ligába is belekóstolhat majd.

Hirdetés

Hiába van hátra a kolozsvári visszavágó, négygólos különbséget aligha tud ledolgozni a kolozsvári csapat a Crvena Zvezda ellen. A kedd esti első meccsen nem játékban, hanem agresszivitásban és opportunizmusban volt hatalmas különbség a két csapat között, a szerb bajnok ugyanis hat nagy helyzetéből négy gólt lőtt, miközben a CFR csak egy felső lécre bikázott Alibec-lövésig jutott.

Marius Șumudicával ugyan a Liga 1-et továbbra is uralja a fellegvári csapat, az európai meccseken ugyanakkor már nem képes olyan szintű focira, mint az az előző két évben, Dan Petrescu edzősége alatt.

És most nem is egy nyugat-európai topcsapat, hanem egy dicső múltú, korábbi BEK-győztes, ám a jelenben egy-egy csoportkörös szereplést már szintén sikerként elkönyvelő balkáni csapat szedte szét a kolozsvári védelmet, elsősorban rámenősségének, erőszakosságának köszönhetően.

Az elmúlt négy évben felépített, precízen működő hátvédsor Paulo Vinicius elengedésével és Andrei Burcă sérülésével most hibát hibára halmoz: a Zvezda első két gólja főként Denis Ciobotariu rossz helyezkedésének betudhatóan született meg, a negyediknél a csapatkapitány Camorát fejelte le a labdát agresszívabban támadó Ivanics.

Șumudică alatt alig két hónap után már rezeg a kispad, az Európai Konferencia Liga olyannyira nem szerepelt a klubvezetés tervei között, hogy minimális nemzetközi célként prémium sem jár érte.  Meg hát a pénzdíj is kevesebb ott, mint az EL-ben – persze az ellenfelek is gyengébbek, de az egy hét alatt Bernben és Belgrádban hetet kapott CFR-nak túl könnyű csapat már nehezen jöhet Európában.

Hirdetés

Európa Liga, play-off kör, első mérkőzés:

Crvena Zvezda Belgrád–Kolozsvári CFR 4-0 (Pavkov 5. Katai 38., Ben Nabouhane 68., Ivanics 77.)

Hirdetés