Volt gyerekpénz! Nincs gyerekpénz! De lesz!

Mégpedig a nyári vakációban! Amikor a legjobban kell, fagyira például. Na de azért nem a legelején, oké, kiskrapekok?

Hirdetés

Kedves Olvasó, az alábbi szöveg minden mondatát igyekszünk azzal kezdeni, hogy: A Nemzeti Liberális Párt. Nem másért, csak lássa mindenki, mennyire jó nemzeti liberális ez a jó Orban miniszterelnök úr és országló csapata. Szóval:

A Nemzeti Liberális Párt szülte miniszterelnök, a jó Ludovic Orban a csütörtöki szent napon megörvendeztette a mioritikus haza gyermekeit: bejelentette, hogy bár nincs, de lesz kétszer annyi gyerekpénz az idén, mégpedig két éves korig havi 600 lej (a fogyatékkal élő gyerekek esetében három éves korig), majd 18 éves korig havonta 300 lej (a fogyatékkal élők esetén ennek kétszerese).

A Nemzeti Liberális Párt kormányfeje ugyanakkor icipicit szomorú, amiért ezt a döntést kellett hoznia, hiszen ha emlékeznek még, A Nemzeti Liberális Párt kezdeményezte annak idején, 2008-ban, a gyerekpénz összegének akkori megemelését, mégpedig sikerrel. És most lám, el kell halasztania az összegduplázást, mivel hogy nincs pénz a kormányzsebben, pont erre.

A Nemzeti Liberális Párt nagy barátja, egyben Románia államelnöke, az álkisebbségi Klaus Iohannis biztosította az ország népét, hogy ő a maga részéről simán kihirdette a törvényt, mert neki is, a Nemzeti Liberális Pártnak is hő vágya, hogy a haza leánykái és fiúcskái több pénzt kapjanak, arról viszont sajnos nem tehet, hogy épp üres a kincstár, de ezt majd a nemzeti liberális kormány ügyesen megoldja, hipp-hopp!

A Nemzeti Liberális Pártos Kormány azzal, hogy szűk fél évvel elnapolta a megnövekedett összegű gyerekpénzosztást, bő hatmilliárd lejt spórolt meg, amely más, khm, fontosabb állami beruházásokra megy majd.

Hirdetés

A Nemzeti Liberális Párt miniszterelnöke, a drága Orban úr kinyújtotta kezét a jövő felé, és azt mondta, olyan augusztus elseje körül fogják degeszre tömni a haza gyermekeinek zsebeit szép színes bankókkal.

Hadd tegyük hozzá: láttunk mi már karón gyerekpénzt… és Ön, kedves Olvasó?

Hirdetés