Visszavágás három év után: Prágában nyert a Kolozsvári CFR

Két év után először nyert idegenben európai kupamérkőzést a CFR, ráadásul egy olyan csapat ellen, amelyet román együttes még sosem győzött le az európai kupákban.

Hirdetés

A Slavia Prága három éve a Bajnokok ligája kapujában verte kétszer is 1-0-ra a CFR-t, ám azóta sok víz lefolyt a Szamoson és a Moldván is.

Néhány hírmondó ugyan mindkét oldalon akadt, és ugyanúgy a csehek voltak a meccs esélyesei, Dan Petrescu viszont imád underdogként meccselni. A CFR edzője a védelmére bízta magát, amely állta a sarat, és a 65 százalékos cseh labdabirtoklás,

a 22 hazai lövés és 12 szöglet ellenére is lehozta kapott gól nélkül a meccset.

A csehek az első félidőben lőttek két kapufát, a CFR viszont az utolsó percben egy okos gólt: Rangelo Janga találata a 120. kolozsvári gól volt az európai kupákban. A második félidőben pedig Simone Scuffet őrizte hibátlanul a CFR kapuját, az olasz hálóőr nyolc védése között két kimondottan nagy bravúr is akadt.

A kolozsvári siker pedig egyben a prágaiak román klubok elleni veretlenségének is véget vetett.

Mivel a csoport másik meccsén a koszovói Ballkani utolsó perces góllal nyert a törökországi Sivasban, három forduló után teljesen egyforma mérleggel (4-4 pont nullás gólarány) áll mind a négy csapat –

ennél izgalmasabban alakuló négyes nincs is idén az európai kupákban.   

A FCSB – az immár a pocsékul kezdett bajnokságot preferáló Gigi Becali parancsára – tartalékosan utazott el Dániába, a Silkeborg pedig nem kegyelmezett és öt kaput találó lövésből ötöt vágott a bukaresti csapatnak.

Európa Konferencia-liga, 3. forduló, G-csoport:

Slavia Prága–Kolozsvári CFR 0-1 (Janga 45.)

Hirdetés

Sivasspor–FC Ballkani 3-4 (Ulvestad 1., Yesilyurt 75., Yatabare 90+1., illetve Thaqi 20., Potoku 31., Korenica 66., Krasniqi 90+4.)

Az állás: 1. Ballkani 4 pont (7-7), 2. Sivasspor 4 (5-5), 3. Slavia 4 (4-4), 4. CFR 4 (2-2).

B-csoport:

Silkeborg–FCSB 5-0 (Klynge 3., Kusk 8., Helenius 35. – 11-esből, Thordarson 58., Adamsen 71.)

Anderlecht–West Ham United 0-1 (Scamacca 79.)

Az állás: 1. West Ham 9, 2. Anderlecht 4, 3. Silkeborg 3, 4. FCSB 1.

Hirdetés