Vírusmaszlag, mi? Iohannis épp kiállt a kamerák elé, és belengette az újabb kegyetlen megszorításokat

Olyan súlyos járványszámok jöttek ki a keddi jelentésben, hogy ez a helyzet így már tarthatatlan.

Hirdetés

Klaus Iohannis a keddi abszolút és nagyon ijesztő járványrekordok után kiállt a kamerák el, hogy elmondja: rossz világ jön. Az elnök gyakorlatilag elismerte, hogy az illetékesek baromi rosszul kezelték a pandémiát Romániában, és ezért most nagy bajban vagyunk.

Így aztán holnapra összehívott egy nagy gyűlést a járványkezelésben érintett összes illetékessel, hogy eldöntsék, milyen megszorító intézkedésekkel lehetne valahogy lelassítani a bajt. Tekintve, hogy a baj már eleve nagy, a megszporító intézkedések is ezzel arányosan kegyetlenek lesznek – efelől ne legyenek kétségei.

Az elnök konkrétan megemlítette, hogy még több helyen kellene kötelezővé tenni a zöld igazolásokat, amit – kormány nem lévén – a parlamentnek kéne sürgősségi ügymenetben elfogadni.

Hirdetés

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egyébként épp egy küldöttséget készül küldeni hozzánk, hogy kiderítsék, ugyan miért vallottunk ekkora kudarcot a járványkezelésben, és az oltási kampányban – ez is nyomást jelenthet a bukaresti nagyfiúk számára.

Az biztos, hogy fájni fognak a holnapi fejlemények. Hagyja az álhíreket a Facebookon, inkább oltassa be magát. Napi félezer halálos áldozat és csaknem 19 ezer új fertőzött ezért már elég jó érv az oltás mellett…

Hirdetés