Vírusexport: több román turistának lett pozitív a koronatesztje Görögországban

Ezt előbb-utóbb a görögök is megunják.

Hirdetés

Miután a románok már magukénak tudhatják azt a kétes dicsőséget, hogy román volt az első, koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált külföldi turista Görögországban, most szintet léptek: egyszerre három román állampolgár koronavírus-tesztje is pozitív lett.

A bukaresti külügy hétfőn este közölte, hogy egy Évia szigetére érkezett román csoport két tagjáról, valamint egy Szalonikiben nyaraló román turistáról derült ki, hogy fertőzöttek.

Az Évia szigetén talált két román vírushordozót már át is szállították egy karanténná alakított szállodába, ahol 12 napig tartják őket megfigyelés alatt, a csoport többi tagját pedig elkülönítették, a helyi hatóságok pedig biztosítják számukra a szükséges vizet, élelmiszert és egyéb szükségleti cikkeket.

Kedden pedig már egy, az őket Görögországba szállító utazási iroda által rendelkezésükre bocsátott autóbusszal haza is szállítják őket.

Ennek a csoportnak a tagjai nem kértek konzuli segítséget.

A Szalonikiben tartózkodó román állampolgár viszont megkereste a helyi román főkonzulátust, miután a hatóságok szombaton közölték vele, hogy pozitív lett az országba érkezésekor elvégzett tesztje.

Hirdetés

Jelenleg egy Szalonikiben bérelt lakásban tartózkodik egy másik román állampolgár társaságában.

A görögök már múlt hét végén eldöntötték, hogy az országba csakis negatív koronavírus-teszttel lehet belépni, miután egyszerre 29 román és bolgár turista tesztje bizonyult pozitívnak.

Ha ez így folytatódik, könnyen előfordulhat, hogy a görög hatóságok egy idő után inkább már nem kérnek a román turisták érdeklődéséből.

Hirdetés