Kocsisor a bolgár-görög határon

A görögöknél elszakadt a cérna: ha nincs negatív koronateszt, nincs álomnyaralás!

Csak pénteken 29 román és bolgár turista tesztje lett pozitív a görög határon. Ebből nem kérnek többet.

Hirdetés

Csak pénteken 29 román, illetve bolgár turista koronatesztje lett pozitív a görög határon, így az athéni parlament besokallt, és rendkívüli ülésen döntött arról, hogy néhány nap múlva, jövő keddtől (július 14.) már csak negatív koronateszttel lehet belépni az országba a Kulata-Promachonas határátkelőn keresztül. (Azt nem részletezték, hogy a 29-ből mennyi a román állampolgár.)

A teszteredmény ráadásul nem lehet több, mint 72 órás.

Ezzel sok román turista görög csorbájába köptek bele, akiknek már hetekkel előre le volt foglalva a szállásuk Görögországban, meg minden.

A külügyminisztérium arra is felhívta a figyelmet, hogy a belépés előtt 24 órával azt az online nyilatkozatot (PLF/Passenger Locator Form) is ki kell tölteni, ami az illető adatait és utóbbi időben tett külföldi utazásait is tartalmazza, ellenkező esetben

akár 500 eurós büntetést is kiszabhatnak a görög hatóságok.

Ludovic Orban miniszterelnök közben már be is jelentette, hogy felszólítják az összes akkreditált tesztközpontot, hogy végezzék már el a tesztjüket azoknak a szegény állampolgároknak, akiknek már be van tervezve a görög álomnyaralás, csak arról nem tudtak, hogy rémálom lesz az az álom. Plusz a Kulata-Promachonas határátkelőnél – az egyetlen nyitott átkelőhely a gépkocsival érkezőknek – a sor is jó hosszú lesz várhatóan.

Sebaj, 2021 a mi évünk lesz!

Hirdetés