Végre egy igazán fontos felmérés: mit tenne a boss, ha jönnek a zombik?

Sok romániai munkavállaló szerint felhúzná a nyúlcipőt.

Hirdetés

Vicces kis közvélemény-kutatást készített Halloween alkalmából a BestJobs online álláskereső portál, amelyből kiderül, hogy a romániai munkavállalók nem tartják túl sokra a főnökeiket. Tíz hazai melósból négy például mérget venne rá, hogy a boss lenne az első, aki bepánikolna és megpattanna

egy zombitámadás esetén.

Egy olyan életszerű vészhelyzet esetén, mint egy zombiapokalipszis vagy egy halálos vírus elszabadulása a munkavállalók random túlélőcsoportokat alakítanának ki, amelyekben a lelépett főnök szerepét valaki másra bíznák.

Tízből csak hárman gondolják úgy, hogy egy ilyen helyzetben a főnökük nyugodt maradna, és biztos kézzel koordinálná a mentőakciót. 33 százalék szerint

mindenki a saját bőrét igyekezne menteni,

és nem nagyon törődne senki mással – a szakirodalom őket hívja realistának. Tízből csak négyen (nem az a négy, aki szerint a főnök lelép, ha baj van, hanem másik négy) gondolja úgy, hogy a kollégái biztosan segítenének egymáson, mert a cég, ahol dolgoznak megtanította őket a hatékony csapatmunkára. Azt hiszem, ők a romantikusok.

A megkérdezettek egyharmada szerint egy súlyos incidens nyomán (nem feltétlenül zombitámadás, hanem akár egy tűzvész esetén)

a cégük rövidesen lehúzná a rolót,

Hirdetés

egyáltalán nincs ugyanis felkészülve a hasonló esetekre.

Ha netán az irodában rekedne a kis csapat, tízből hatan elég hamar elpatkolnának, a munkáltató ugyanis csak vízről és kávéról gondoskodik, 12 százalékuk kicsit tovább húzná, mert a munkahelyen van gyümölcs és perec, tízből hárman viszont egy hétig is kihúznák, mert van kantin a melóhelyen. (A konzervgyári munkások ebben a körben nem játszanak.)

Hirdetés