Végre biztos! Csak azok az iskolák lesznek zárva a választások miatt, ahol szavazókörzeteket rendeznek be

Az illetékesek igen hatékonyan jártak el: két egész nappal az intézkedés érvénybe léptetése előtt sikerült meghozni a végső döntést.

Hirdetés

Mindenek előtt a szikár tények, ugyanis ez az ország iskoláira vonatkozó általános és kötelező érvényű szabály a helyhatósági választások környékén: az országos vészhelyzeti bizottság kedden kiadott egy hivatalos határozatot (amely szerdán vált nyilvánossá), mely szerint

csak azokban a iskolákban és óvodákban függesztik fel a jelenlét-alapú oktatást a szeptember 27-i helyhatósági választás előtt és után, vagyis szeptember 25-én (péntek), 28-án (hétfő) és 29-én (kedd), ahol választási szavazókörzeteket rendeznek be.

Az érintett oktatási egységekben online oktatás folyik az említett hétköznapokon. A gyerekek szeptember 30-án, szerdán fognak újra iskolába menni. Az indoklás: a járványügyi rendelkezések értelmében a választás vasárnapja előtt és után fertőtleníteni kell a helyszíneket.

Ezek a tények, ezt a szabály kell követni. És akkor eltöprengünk az illetékes hatóságok (kormány, minisztériumok, bizottságok) elképesztő hatékonyságán. Két egész nappal az intézkedés érvénybe léptetése előtt sikerült meghozni a rendkívül fontos, rengeteg iskola, tanár, szülő, diák életét befolyásoló döntést. Mindezt azok után, hogy múlt pénteken az egészségügyi miniszter már bejelentette… ugyanezt. De ahogy az már kies hazánkban lenni szokott, mindjárt másnap jött kedvenc közoktatási miniszter asszonyunk és bejelentette: nana, nem úgy lesz, ahogy mindenki tudta, hanem másképp, mégpedig úgy, hogy az ország összes iskolája bezár a választások előtt és után, a meghatározott időszakban.

És akkor, miután a tanfelügyelőségeken, iskolákban, otthonokban szépen megbeszélték a dolgot, felkészültek a módosulásra, jön a legújabb döntés, amely felülírja a korábbit és visszatér az eredetihez. Ezt adják össze! A magunk részéről minden döntéshozó illetékes egyest kap. És leülhet.

Hirdetés