Figyelem! Mégis bezárja kapuit az ország összes iskolája a helyhatósági választások környékén

Vagyis nem csak azok, ahol szavazókörzeteket rendeznek be.

Hirdetés

Péntek reggel írtuk meg, hogy Románia fő-fő elöljárói úgy döntöttek, a szeptember 27-i önkormányzati választások előtti pénteken, illetve utáni hétfőn és kedden zárva lesznek azok az iskolák, ahol szavazókörzeteket rendeznek be, mégpedig azért, mert a nagy esemény előtt és után is fertőtleníteni kell a helyszíneket.

Eltelt egy nap és itt az újabb bombahír! Ez már maga a mi kedvenc oktatási miniszter asszonyunk, Monica Anisie jelentette be péntek este. Konkrétan: nem úgy lesz, ahogy eddig (bő 12 órán át) volt. Hanem úgy lesz, hogy az ország összes óvodája, iskolája és líceuma bezárja kapuit szeptember 25-én (péntek), 28-án (hétfő) és 29-én (kedd). Sőt, Bukarestben már szeptember 24-én (csütörtök) is kongani fognak a sulik. Az indoklás ugyanaz: a járványügyi eljárások.

A zárt kapuk viszont nem jelentenek vakációt, hangsúlyozta a miniszter asszony. Az említett napokon online oktatás zajlik az iskolákban.

De ha azt gondolja a kedves Olvasó, hogy kész, ez az ügy végre el van bütülve, picit téved. A miniszter asszony azt is kinyilatkozta, hogy hétfőn (szeptember 21.) arról is lesz majd paláver (reméljük, döntés is), hogy az országos iskolabezárást szeptember 24-ére (csütörtök) is kiterjesszék.

Ülünk és töprengünk azon, hogy ezt miért is nem lehetett egy füst alatt eldönteni?

Hirdetés