Véget ért a vízügyi mérnöknek kinevezett pincérnő sistergő karrierje

De csak miután a kormány minden létező ellenőrző szervet odaküldött és a DNA is vizsgálódni kezdett.

Hirdetés

Ennyi volt, két hónapig dolgozott a Prut-Barlád Vízügyi Medence Igazgatóságán Simona Iancu, akiről a Recorder oknyomozó portál riportja derítette ki, hogy az intézmény árvízvédelmi osztályán dolgozott egy olyan poszton, ami vízügyi mérnöki szakértelmet kívánt volna. A gond az volt, hogy a nő

„vízügyi mérnöki” karrierjének elindulása előtt pincérnő volt egy jászvásári bárban,

és a vízügyi hivatal politikai alapon kinevezett igazgatója, a Iaşi megyei PNL alelnöke alkalmazta.

A pincérnőt a Suceava megyei Vatra Moldoviţei község polgármesteri hivatalában alkalmazta a polgármester, majd három nap után átkerült a vízügyi hivatalhoz a mérnöki posztra. Simona Iancu hétfőn benyújtotta felmondását a községházán, ezzel pedig megszűnt a munkaviszonya a vízügynél is.

A felmondás persze csak azután történt meg, hogy a Recorder leleplezte, Iancunak nem csak a vízügyi szakterületről nincs halvány fogalma sem (nem tudta megmondani, mit jelent a vízhozam fogalma), de

még az íróasztalán álló számítógépet sem tudja kezelni.

És csak azt követően, hogy az ügy országos botránnyá dagadt, a helyszínre kiszállt egy kormányzati ellenőrző testület és a DNA is házkutatást tartott az igazgatóság székhelyén.

Hirdetés

A botrány és az ellenőrzések nélkül Simona Iancu ma is a több moldvai megye árvízvédelméért is felelős Prut-Barlád Vízügyi Medence Igazgatóságán dolgozna egy komoly szakértelmet követelő pozícióban.

A Recorder teljesen indokoltan vette célba a regionális vízügyi igazgatóságokat. Sorra derülnek ki a disznóságok

a tisztán politikai alapon kinevezett, de hozzá nem értő intézményvezetők

körül: nemrég a marosvásárhelyi hivatal vezetőjéről derítették ki, hogy teljes imkompetenciája ellenére kitúrta állásából az előző igazgatót, egy szakmailag felkészült, munkáját rendesen végző vízügyi mérnököt, de azt is, hogy a kolozsvári vízügy szintén politikai vonalon kinevezett igazgatójának elhibázott döntése nyomán kezeletlen szennyvíz ömlött a Szamosba.

Hirdetés