Vége lehet a Ráduly Róberték ügyében zajló cirkusznak: a DNA minden vizsgálatot lezárt

Vélhetően a csíki elöljárókat első fokon felmentő ítélet ellen sem fognak fellebbezni.

Hirdetés

Feladta a DNA a Ráduly Róbert Kálmán csíkszeredai polgármester és Szőke Domokos alpolgármester elleni hadjáratot, és végleg lezárták a vizsgálatot az összes felmerült vádpont kapcsán.

Arról már két hete beszámoltunk, hogy a Maros megyei törvényszék (ahova a vádhatóság kérésére a pert áthelyezték, nehogy a Hargita megyei bírák elfogultak legyenek) alapfokon felmentette mindkét elöljárót az összes vádpontban.

A Székelyhon most arra is rákérdezett a DNA-nál hogy mi a helyzet, hogy ityeg a fityeg.

Úgy látszik, a srácok eléggé belefáradtak a sikertelen akciókba Rádulyék ellen, kiderült ugyanis, hogy már januárban befejezték a vizsgálódást az utolsó vádpontban is. Ez a csíkszeredai Szakszervezetek Művelődési Házához kapcsolódott, amelyet a gyanú szerint a helyi önkormányzat törvénytelenül, jóval a piaci ár alatt vásárolt meg.

Jó sok vádpont volt ugyanakkor a két politikus ellen, többek között kenőpénz elfogadása különféle építkezési engedélyek kibocsátásáért, kenőpénz elfogadása a csíki fizetős parkolást intéző cégtől, hivatali gépjárművek jogosulatlan használata, et cetera.

Ja és a kedvenc, miszerint úgy adtak volna ki építkezési engedélyt a Sapientia Egyetemnek, hogy nem vették figyelembe a szomszédos ortodox templom műemlék jellegét.

Hirdetés

Amit kifelejtettem, az biztos nem fontos.

Az ügy már 2015 óta nyúlik, mint a takony, de most úgy fest a dolog, hogy vége lesz. Rádulyék ügyvédje, Milu Timoce már a két héttel ezelőtti ítélethirdetéskor azt mondta: kíváncsi rá, hogy a DNA folytatja-e a téves feltevésekre alapuló vádaskodást.

Mivel a vizsgálatot rég lezárták, úgy tűnik a srácok belátták, hogy nem megy ez most nekik, így az elsőfokú ítéletet is aligha fogják megfellebbezni.

Hirdetés