Vártuk, de Iohannis megint nem csapott bele golfütővel a politikai levesbe

Hosszú hetek óta tart a kormánykrízis, de az államfő ma is csak annyit üzent a népnek: türelem.

Hirdetés

Klaus Iohannis államfő egy ideje sportot űz abból, hogy bejelent egy fontosnak ígérkező sajtótájékoztatót, aztán az égadta világon semmilyen kézzelfogható információval nem maradunk utána. Így történt csütörtök este is: egy ország várta, hogy a hosszú hetek óta tartó kormánykrízis közepette Iohannis előáll egy életszerű megoldással, de nem ez történt.

Az államfő csupán annyit mondott, ő nem támogat semmiféle kisebbségi kormányt, és azt üzente a pártoknak, folytassák az egyeztetést, találjanak egy olyan megoldást, amely parlamenti támogatást is fel tud mutatni, s majd szóljanak neki is. Határidő? Ja, az nincs.

Klaus Iohannis ezután azt is belengette, hogy az iskolákban a fizikai jelenlétet a pedagógusok beoltottsági arányától teszik függővé már hétfőtől, de ezzel kapcsolatban péntekre ígért konkrétumokat.

Az ügyvivő oktatási miniszter ezt követően elő is állt a tervvel: úgy néz ki, hogy hétfőtől csak azokban a tanintézményekben lesz jelenléti oktatás, ahol a pedagógusok és az iskolai személyzet legalább 60 százaléka be van oltva. Sorin Cîmpeanu gyorsan hozzátette, nyilván nincs szó még végleges döntésről.

Hirdetés