Várhatóan búcsút mondhat állásának az énektanárnő, aki óra közben oltásellenes baromságokkal oltotta a diákokat

A diákok felvették a hajmeresztő beszédet, és nyilvánosságra hozták, most az összes illetékes hatóság vizsgálódik.

Hirdetés

Szinte nincs is olyan hatóság, amely ne jelentette volna be, hogy haladéktalanul vizsgálatot indít azon énektanárnő ügyében, aki a nyilvánosságra került felvételek tanúsága szerint ostobaságoktól hemzsegő oltásellenes propagandabeszédet tartott óra közben a hetedikes diákoknak a moldvai Botoşani városában.

A Doina Amarandei nevű nő, aki „civilben” egyébként népdalénekesként is tevékenykedik, a megyeszékhely egyik gimnáziumában részeltette a diákokat abban a szerencsében, hogy megosztotta velük az oltásokkal kapcsolatos veretes gondolatait.

A 13 éves diákokat többek között azzal oltotta, hogy az oltások károsak, csak az adassa be őket, aki „zöldséggé” akar válni, és mindenki, aki felveszi a vakcinát, az Egészségügyi Világszervezet kísérleti egere.

Azt is terjesztette, hogy a koronavírus-tesztek már eleve úgy készültek, hogy pozitívak legyenek,

aki pedig kórházba kerül, azt úgy mészárolják le, mint a vágóhídon szokás.

Persze mindezt maszk nélkül tette, holott a hatályos jogszabályok szerint az iskolákban kötelező a maszkviselés.

A diákok mobiltelefonnal rögzítették az oltásellenes sületlenségeket, majd többen közülük a szüleiknél is panaszkodtak, ennek nyomán az ügy nyilvánosságra került.

És várhatóan nem marad következmények nélkül: Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter szombaton közölte, hogy hétfőn elküldi a helyszínre a minisztérium ellenőrző testületét, hogy az kivizsgálja az ügyet.

Emellett a megyei tanfelügyelőség is vizsgálatot indít, a tanfelügyelőség vezetője szerint ugyanis az ilyen megnyilvánulások elfogadhatatlanok.

Azt is elmondta, hogy várhatóan rendőrségi feljelentést tesznek az énektanárnő ellen.

Hirdetés

Vizsgálatot kezdeményez a tisztiorvosi szolgálat is, a megyei tisztifőorvos szerint ugyanis nincs rendjén, hogy az olyan véleményformáló személyek, mint például egy tanár, megpróbálják megtölteni a diákjaik fejét az oltással kapcsolatos, nem igazán megalapozott véleményükkel.

A magát oltás- és járványügyi szakértővé előléptető népdalénekes alaposan megütheti a bokáját: Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter szerint akár az állását is elveszítheti, és még jövőre sem taníthat újra, mivel csupán helyettesítő tanár.

Az iskolába egyébként, ahol az oltásellenes propagandabeszéd elhangzott, zömmel olyan diákok járnak, akik egészségügyi pályára készülnek.

Amúgy nem csak a népdalénekesből vakcinaszakértővé avanzsált énektanárnő uszított az oltások ellen: a vírustagadás és a járványellenes intézkedések egyik legfőbb román apostola, Teodosie konstancai ortodox érsek is arról beszélt egy rádióműsorban, hogy a híveknek nem szabad elfogadniuk az oltások kötelezővé tételét, a vakcinákért ugyanis – szerinte – senki sem vállal felelősséget, és – ugyancsak szerinte – nagyon sok a káros hatásuk.

Az érsek ezért arra buzdította híveit, hogy forduljanak bírósághoz.

Erre reagálva Raed Arafat katasztrófavédelemért felelős belügyi államtitkár szombaton azt mondta: aki ilyen, az embereket félretájékoztató, oltásellenes kijelentéseket tesz a nyilvánosság előtt, annak ki kell kapcsolni a mikrofonját, helyettük pedig az egészségügyi szakemberek számára kell nyilvánosságot biztosítani, hogy elmagyarázhassák, miért fontos, hogy mindenki felvegye az oltást.

Hirdetés