Valami bűzlik Nagyszebenben: már a DNA is rászállt a katonai vezetés alá vont megyei kórházra

Az ügyészek a sürgősségi osztály bővítésére szánt konténerek beszerzése körül szimatolnak. Teljes a káosz.

Hirdetés

Valami nagyon bűzlik a legnagyobb Szeben megyei egészségügyi intézmény körül. Nem elég, hogy a járvány úgy berobbant a megyeszékhelyen, hogy a várost karanténba kellett zárni, a megyei kórház sokat bírált igazgatója, Lilian Coldea pedig a múlt héten lemondott a tisztségéről – az intézményt azóta katonai vezetés alá vonták –, most még az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) is rászállt a kórházra.

Mint kiderült, az ügyészek bűnvádi eljárást indítottak, miután kiderült, valami nagyon nem tiszta a kórház udvarára szállított, koronavírusos betegek ellátására használt konténerek beszerzése körül. A DNA emberei már meg is látogatták a kórházat, és elkérték az összes olyan dokumentumot, amely a 750 négyzetméter összterületű konténerkórházzal kapcsolatos, s amelyért 6 millió lejt kellett kipengetni.

Azt még most nem tudjuk, hogy a történetnek van-e köze az igazgatónő távozásához, az viszont elég egyértelmű, hogy valakiknek ismét összejött egy jó kis sumákolás. Szeben megye egyébként továbbra is az ország legfertőzöttebb megyéje: az elmúlt 14 nap összesített adatai szerint 8,6 fertőzött jut ezer lakosra.

Hirdetés