Valami Amerika: ezúttal Prahova megyében volt autós üldözés – a rendőrök lábon lőttek egy agresszív utast

A gépjárműben összesen hatan utaztak, a sofőrnek sikerült meglépni, őt még keresik a rendőrök.

Hirdetés

Egy nappal a Botoșani megyei autós üldözés után, amelynek során a rendőrök összesen 17 lövést adtak le egy agresszívan menekülő férfi járművére, és amelynek végén a sofőr – egy korábban elítélt gyermekkereskedő – meg is halt, máris történt egy hasonló eset, ezúttal Prahova megyében.

Vălenii de Munte város egyik rendőri egységét péntek este 23.30 magasságában azzal riasztották, hogy egy feltehetően ittas sofőr tart épp feléjük. A város kijáratánál a jármű nem állt meg a rendőrök jelzésére, ezért üldözőbe vették, majd csatlakozott hozzájuk egy másik, szolgálatot teljesítő rendőri egység is.

Hirdetés

Poiana Copăceni bejáratánál az üldözött jármű hídfőnek ütközött, majd előbb öt személy szállt ki belőle, végül egy hatodik, egy 23 éves fiatalember, aki a felé közeledő rendőrt megfenyegette egy éles tárggyal. A férfi a szóbeli figyelmeztetésre és a négy darab figyelmeztető lövésre sem lett barátságosabb, ezért Pityke őrmesterék lábon lőtték.

A megsebesített fiatalembert kórházba szállították, négy személyt őrizetbe vettek, ám a sofőrnek sikerült meglépnie, őt még keresik az egyenruhások.

Hirdetés