Vajon mit keres Romániában, és miért egyre népszerűbb a vírustagadó trumpisták hálózata?

Mifelénk is ezerrel gyűjti a híveit az összeesküvés-elméleteket terjesztő QAnon-csoport.

Hirdetés

Aki belenézett a vírustagadók hétfői, bukaresti tüntetésén készült felvételbe, bizonyára észrevette, hogy több résztvevő pólóján is egy nagy Q betű díszeleg.

Többek közt ez is azt bizonyítja, hogy immár Romániában is lelkesen gyűjti a híveit az Amerikai Egyesült Államokból indult, agyzsibbasztó összeesküvés-elméleteket terjesztő QAnon-csoport.

Az internet sötét bugyraiból az elmúlt időszakban felbugyogó, több millió követővel rendelkező QAnon hívei szerint ez az egész koronavírus-történet csak egy koholmány, amit Donald Trump ellenzéke talált ki, hogy meggyengítse az elnököt, aki szerintük direkt eljátssza az idiótát, hogy így győzhesse le a háttérhatalmat.

A QAnon minden bizonnyal koronavírus-tagadással és az oltásellenes összeesküvés-elméleteivel győzött meg nagyon sok embert mifelénk is.

Hirdetés

A The Guardian című brit napilap szerint Románia egyike annak a 15 államnak, ahol ez a járványt övező összeesküvés-elméleteket, fiktív botrányokat is terjesztő csoport terjeszkedik a közösségi hálózatokon.

A Facebook egyébként épp az elmúlt napokban törölt egy Trump-párti fiókhálózatot, melyet épp Romániából működtettek, erről itt írtunk részletesebben.

Hirdetés