Fotó forrása: a rezervátum Facebook-oldala (AMP Libearty – Bear Sanctuary)

Unatkozik? Lepje meg kedvesét egy medvével Bálint-napra!

A plüssmaci már nem divat. A zernyesti medverezervátum rendhagyó ötlettel állt elő, hogy adományokat gyűjtsön.

Hirdetés

Vészesen közeleg a szerelmesek napja, azaz a Bálint-nap, mely évről évről kihívás elé állítja az egymást megajándékozó párokat: milyen ajándékkal lepjük meg kedvesünket, mely túlmutat az agyoncsépelt csokoládé-plüssmaci tengely lehetőségein? Nos, a világ egyik legnagyobb medverezervátumaként számon tartott zernyesti medvepark újszerű ötlettel állt elő, hogy segítse a tanácstalan párokat a szerelmesek napján.

Felhívásuk szerint plüssmaci helyett inkább „ajándékozzunk” élő medvét. Mivel logisztikailag kicsit bonyolult – és minden bizonnyal törvénybe ütköző – lenne élő medvékkel kereskedni, valójában csak arról van szó, hogy örökbe lehet fogadni a rezervátum medvéit. Arden, Bim és Bam, Bruni, Enoch, Kenya, Maxie és Puppa (ők lennének az adoptálható nagyvadak) természetesen továbbra is a megszokott környezetében maradna, az adományozók viszont hozzájárulhatnak ellátásukhoz és orvosi kezelésükhöz.

Az adományozók egy üdvözlőlaphoz hasonlító igazolást kapnak, melyen szerepel az örökbefogadott medve, az ajándékozó és az ajándékozott neve is. A 300 lej értékű ajándék teljes összegét a medverezervátum fenntartására fordítják (ha jól látjuk, ennél kisebb adományozási lehetőség nincs, legalábbis ebben a formában).

A Brassó megyében, mintegy 70 hektáron elterülő zernyesti medverezervátumot a világ legnagyobb ilyen létesítményeként reklámozzák. Több mint száz, többségében kegyetlen körülmények közül kiszabadított barna medvének jelent menhelyet. Keddtől vasárnapig látogatható, a jegyek árából és az adományokból biztosítják a nagyvadaknak a „boldog öregkort”. Aki más formában támogatná az állatvédők munkáját, az keresse fel az alapítvány honlapját.

Hirdetés

Ha pedig belelesne a rezervátum mindennapi életébe, az élő közvetítés révén bámikor megteheti.

Hirdetés