Újabb sporteseményt vett el Kolozsvártól az Untold

A 20 éven aluli atléták Európa-bajnokságát a sétatéri stadion borításának sérülései miatt inkább Jeruzsálemben rendezik meg.

Hirdetés

Négysoros bekezdés az Európai Atlétikai-szövetség (EAA) legutóbbi közleményében, amely elsősorban a 2025-ös felnőtt Európa-bajnokság Birminghamnek történő odaítéléséről szól: „Az európai atlétika tanácsa megerősíti, hogy a 2023-as U20-as Európa-bajnokságot – amelyet eredetileg a romániai Kolozsvárnak ítéltek oda – az izraeli Jeruzsálemben rendezik meg.”

Magyarázat nincs, rövid, tömör, (sport)diplomatikus hangnem.

De közben egy hatalmas pofon a sportéletére oly büszke Kolozsvárnak.

Amelynek városvezetése azonban még büszkébb a gigantikus gépzene-fesztiválra, az Untoldra. És hát épp az Untold a ludas abban, hogy jövőre 48 ország 1500 fiatal atlétája nem jön Kolozsvárra. Az idei fesztivál ugyanis olyan mértékben károsította a Kolozsvár Aréna atlétikapályájának borítását, hogy azon még egy megyei versenyt sem nagyon lehet megrendezni, nem Európa-bajnokságot. És bár a fesztivál után a szervezők esküdöznek, hogy kijavítják az okozott károkat, idén valahogy az atlétikapályára nem terjedt ki a figyelmük. Igaz, a focipálya is úgy nézett ki a fesztivál utáni meccseken, mint egy rendkívül elhanyagolt dél-kelet-ázsiai rizsföld, a stadion környéke pedig napokig bűzlött a fűre leszórt műtrágyától.

Nem ez az első eset, hogy az Untold miatt hátrányt szenved a kolozsvári sportélet.

Az Univeristatea futball-csapata évek óta kénytelen más városba (többnyire Medgyesre) vinni júliusi-augusztusi hazai mérkőzéseit, amíg lemegy a fesztivál és pálya azt követő rendbetétele. De évekkel előre lekötött nemzetközi sporteseményt még nem kellett törölni az Untold miatt.

Eddig…

Hirdetés