Újabb ínyencség az érettségiről: telefonos kémtollal csalt egy 45 éves vizsgázó hölgy

Igen, tudjuk, tegnap is írtunk a témáról, de hát mit lehet tenni, épp most zajlik az érettségi, és szinte már szemet gyönyörködtető, hogy mire képesek a kétségbeesett diákok.

Hirdetés

Ezúttal Galacon járunk, ahogy egy 45 éves érettségiző hölgy – egy privát gimnázium végzőse – bukott le egy különleges puskaeszközzel: egy olyan golyóstollat használt, amelybe SIM-kártya jár, mikrofonja van, és jár hozzá egy vezeték nélküli fülhallgató is.

A szerkezet kívülről úgy néz ki, mint egy átlagos toll, szóval még csak nem is feltűnő. Ez is hasonlóképp működik, mint a tegnap bemutatott eszköz: a csendestárs felhívja a vizsgázót, aki egy gombnyomással aktiválja a hívást – mintha telefonálna –, aztán kezdődhet a diktálás, miután a szenvedő alany bemondja a tételt.

„Megnéztük a térfigyelő kamerás felvételeket, és hát meglehetősen gyanús volt, hogy a hölgy állandóan beszélget a golyóstollával” – mondja Adrian Diacănu, a megyei főtanfelügyelő-helyettes. Mi pedig az eMAG-on néztünk szét, ahol 400 lej fölötti áron szerezhető be egy ilyen okos-golyóstoll – már amikor van, mert most épp kifogyott a készlet. Értjük, szezon van, elkapkodták a cuccot.

Picit drága, de egy érettségit megér…

Hirdetés