Pofátlan high-tech módszerrel emelték új szintre a puskázást az idei érettségin

A lustább diákok örömére a csalás tudománya is évről évre fejlődik.

Hirdetés

Nem mondunk már újat azzal, hogy érettségi sokaknak túl fontos ahhoz, hogy tisztességesek maradjanak, s a lustább diákok örömére a csalás tudománya is évről évre fejlődik, ezáltal az eszköztár is bővül. Főleg amióta okostelefon nem lehet az érettségizőknél.

Ezen a „piacon” nézhetett szét alaposan az a 12 Fehér megyei vizsgázó is, akiknél egy meglehetősen ritkának számító puskázási kütyüt találtak a felügyelő tanárok.

Egy gyufásdoboz méretű, bőrszínű készülékről van szó, melybe behelyezhető egy SIM-kártya, annak a számát hívhatja majd a beavatott külső segítő. Ehhez jár egy vezeték nélküli fülhallgató is (szintén bőrszínű), és egy gombnyomás után kezdődhet a diktálás. Persze csak abban az esetben lehet csalni ezzel a mikrofonnal felszerelt dobozkával, ha nem kapnak el.  Az OLX-en egyébként találtunk is egy ilyet, itt 399 lejért árulják.

Az említett nebulók nem voltak ilyen szerencsések, ki is penderítették őket a vizsgateremből, ráadásul a tanfelügyelőség a rendőrséget is értesítette, hogy kiderítsék, a diákok mégis hogyan jutottak hozzá ezekhez a kütyükhöz.

Idén egyébként 126 454-en próbálják megszerezni azt a bizonyos sárga oklevelet, s még hátra van az írásbeli a választott tantárgyból, illetve anyanyelvből. Az eredményeket június 27-én teszik közzé, az óvások utáni végleges eredményekre július elsejéig kell várni.

Hirdetés