Újabb gyöngyszem a pofátlan kolozsvári ingatlan-hirdetések közül: a kastélyáron eladó irodaházi lakosztály

Mit szólna egy luxusapartmanhoz Kolozsvár szívében? Csak szólunk: máshol középkori kastélyokat vásárolhatna azon az áron. Többet is.

Hirdetés

Mélyre a zsebébe kell nyúlnia annak, aki luxuslakosztályt vásárolna Kolozsvár szívében, ha egyáltalán befér egy zsebbe mintegy kétmillió euró. Ennyiért kínálnak eladásra manapság egy felső kategóriás apartmant a botrányosan elszállt ingatlanárairól híres „ötcsillagos” kincses városban.

A romániai ingatlanpiac egyik legnagyobb portálján szereplő hirdetés szerint a penthouse-ként eladásra kínált lakosztály egy központi irodaépület 13. emeletén található, és kivételes panorámával rendelkezik a városra. A leendő tulajdonosnak a berendezésre sem kell gondot fordítania, legfeljebb az okozhat majd fejtörést, hogyan lakjon be

három nappalit, tíz hálószobát, hat fürdőszobát és két konyhát.

Még szerencse, hogy a térelrendezés lehetővé teszi a kisebb lakrészek kialakítását is. Mindezért potom kétmilliót kérnek, de ehhez még hozzáadódik az általános forgalmi adó is. Az ingatlan-ügynökség állítólag van olyan rendes, hogy nem számít fel jutalékot a vétel után.

A sajtó előszeretettel hasonlítja a kolozsvári ingatlanárakat felkapott külföldi országokéhoz, például nemrég az volt a slágertéma, hogy a Házsongárdi temetőre néző egyik lakosztály négyzetméterenkénti ára (3000 euró) vetekszik

a dubaji Burdzs Kalifa felhőkarcolóban kapható lakásokéval (3500 euró).

A most eladásra kínált luxuslakosztály árát is összevetették a nemzetközi trendekkel, így kiderült: Ausztriában két kastélyt, Magyarországon akár négy kastélyt is vehetnénk ennyi pénzből, és lakhatnánk úgy, mint a királyok. A hülyének is megéri, nem?

Hirdetés