Új román népszokás: a külföldi utazgatás már csak pozitív koronateszttel a zsebben igazán menő

Egy férfi tesztje pozitív lett. A férfi mégis Angliába ment.

Hirdetés

Emlékeznek még arra a 34 éves román állampolgárra, aki pozitív koronatesztje birtokában és tudatában repült Olaszországba, majd érkezéskor fel is mutatta a tesztet az olasz hatóságoknak?

Úgy tűnik, új népszokás van kialakulóban ilyen téren: most egy gyulafehérvári férfi repült Angliába, holott feltehetően pontosan tudta: megfertőződött az új vírussal. Ő ugyan nem dicsekedett el vele érkezéskor az ottani hatóságoknak – inkább elegánsan tudomást sem vett róla. Attól még természetesen bűnvádi eljárás indult ellene idehaza.

A történet még január 16-án kezdődött: emberünk csináltatott egy koronatesztet, ám az eredmény nem volt egyértelmű. Másnap annak rendje és módja szerint megismételték a tesztet, ami persze pozitív lett. Így aztán januárt 17-én délután 5 óra körül a Fehér megyei közegészségügyi hatóság alkalmazottja többször is megpróbált vele kapcsolatba lépni telefonon, emberünk azonban sejthette, mi következik, mert nem vette fel a telefont. Az eredményt így csak e-mailben tudták elküldeni neki, ő azonban az esti órákban már a nagyszebeni reptéren volt, ahol fel is szállt egy angliai gépre, és eltűnt a horizonton.

Tekintve, hogy a gyulafehérvári ügyészség a járvány leküzdésének akadályozása miatt indított ellene eljárást, feltehetően ez lesz élete legdrágább utazása.

Hirdetés