Úgy tűnik egy rakás határőr „Top Gun-dzsekis” Vela megrendelésére teljesített szolgálatot a választásokon

A rendőrök szakszervezete legalábbis ezt állítja egy nem túl finomkodó Facebook-posztban.

Hirdetés

Na kérem. A rendőrség szakszervezete egy Facebook-bejegyzésben azzal vádolja Marcel Vela belügyminisztert, hogy az ő választásokon induló rokonai és puszipajtásai kedvéért 36 órás műszakba kényszerítettek más megyékben szolgáló határőröket a helyhatósági választások éjszakáján és napján.

Comandă politică pentru polițiști în ziua votării

Zeci de polițiști de frontieră din județele Timiș și Mehedinți au…

Közzétette: Sindicatul Europol – 2020. szeptember 29., kedd

A rendfenntartó erők ugye a belügyminiszter „alá tartoznak”, és ezt ebben az országban a „fent” lévők általában szó szerint veszik.

Hirdetés

A szakszervezet szerint a Temes és Mehedinţi megyékben szolgáló határőrök közül mintegy 40-et értesítettek mindössze 3 órával a „bevetés” előtt (azt sem árulták el nekik, mi is a „küldetés”), hogy át kell menniük Krassó-Szörény megye egynémely településére szolgálatot teljesíteni. Konkrétan Örményes (Armeniș – Vela ott született) és Karánsebes (Caransebeș) településekről van szó, ahol Marcel „Top Gun-dzsekis” Vela veje, illetve a belügyminiszter élettársának lánya indult a polgármesteri székért, de a megye néhány másik településére is kivezényelték őket, megjegyzik ugyanis, hogy Vela is indult egy megyei tanácsosi posztért Krassó-Szörényben.

A közlemény szerint volt olyan egyenruhás, aki éjszakai műszak után egyből indult az új küldetésbe, nem ritkán 36 órás műszakot teljesítve ennek nyomán. Példátlannak nevezik az esetet, a „küldetést” pedig politikai megrendelésnek.

Hirdetés