Úgy tűnik, az egyik bukaresti rendőrőrsön bevett gyakorlatnak számított, hogy bucira verjék, akinek nem tetszett az arca

Kiderült, hogy már korábban is előszeretettel bántalmazták, aki valamiért felbosszantotta őket.

Hirdetés

Igencsak sajátos elképzeléseik voltak az egyik bukaresti rendőrőrs munkatársainak a közrend és a polgárok biztonságának védelméről: a jelek szerint előszeretettel verték meg brutálisan azokat, akikre valamiért megorroltak.

Mint megírtuk, a bukaresti 16-os rendőrőrs összesen kilenc munkatársa ellen indult büntetőeljárás, miután kiderült, hogy még tavaly szeptemberben megbilincselve egy város széli elhagyatott telekre vittek egy fiatalembert, aki éjszaka, az utcán arra figyelmeztette őket hogy nem viselnek maszkot, és mintegy fél órán keresztül verték.

A rendőrök közül hármat előzetes letartóztatásba helyeztek, most pedig további visszaélésekre is fény derült.

Nyilvánosságra került ugyanis egy biztonsági kamera felvétele, amelyen az látható, hogy a rendőrőrsön többször a padlóra löknek és megütnek egy megbilincselt férfit – aki amúgy maga értesítette a rendőröket, miután utcai összetűzésbe keveredett.

Az eset még 2018-ban történt.

A férfi az egyik bukaresti utcán szóváltásba keveredett két másik férfival, akik vélhetően kábítószer hatása alatt álltak.

A panaszos felhívta a 112-es segélyhívószámot, hogy bejelentést tegyen a rendőrségen, de ekkor az egyik a két drogozó férfi közül szintén betelefonált a rendőrségre, és közölte: az apja rendőr.

Hirdetés

Ezek után a panaszost vitték be megbilincselve, és a felvételek tanúsága szerint a jól megtermett rendőrök a legkevésbé sem kesztyűs kézzel bántak vele.

Mint kiderült, az egyik rendőr, aki a 2018-as, illetve a tavalyi incidens egyik főszereplője volt, Viorel Șeicaru, az egyik rendőrszakszervezet alelnöke, aki ellen más ügyek miatt már korábban is zajlott belső vizsgálat.

A rendőri visszaélések kapcsán hétfőn megszólalt Lucian Bode belügyminiszter is, aki zéró toleranciát hirdetett a rendőri visszaélésekkel szemben, és további belső vizsgálatokat ígért.

Hirdetés