Úgy látszik, még mindig nem unják Hitlerhez hasonlítani Iohannist a PSD berkeiben

Ezúttal Bukarest volt alpolgármestere állt be a hitlerezők sorába egy gusztustalan bejegyzéssel.

Hirdetés

Költői kérdés a Szociáldemokrata Párt (PSD) szellemi gigászaihoz: vajon hányszor lehet még elsütni azt a nem túl eredeti, de legalább szar poént, hogy Klaus Iohannis államfőt Adolf Hitlerhez hasonlítgassák agyament Facebook-bejegyzésekben?

Úgy látszik, ahogy Iohannis nem unja a rendszeres peszedézést, úgy a riválisai is imádnak olykor hitlerezni egy jót a közösségi médiában. A legújabb ilyen bejegyzést Aurelian Bădulescu, Bukarest volt PSD-s alpolgármestere hozta össze pénteken, az illusztráción pedig a diktátorra jellemző bajszot és náci karszalagot is biggyesztett Iohannisra.

A szöveg sem gyenge: Bădulescu szerint „a Iohannisizmus a nemzeti identitás lenullázására és a marxista internacionalizmus újjáélesztésére törekszik”, s az államfő „azon fáradozik, hogy a Merkel-Macron párosnak ajándékozza az ország emberi és természeti erőforrásait”. Ugye, hogy milyen komoly?

Márpedig a lángész politikus ezt nagyon is komolyan gondolta, a többi hitlerező kollégájához hasonlóan. A Nemzeti Liberális Párt (PNL) képviselői nyilván felháborodtak a bejegyzésen, és Aurelian Bădulescu kizárását követelik a riválisoktól. A civilizált világban amúgy tilos náci jelképek felhasználásával politikai propagandát folytatni. Ezek szerint…

Hirdetés