Nem unják Hitlerhez hasonlítani Iohannist – még akkor sem, ha erőltetett és kicsit sem vicces

Az államfő ezúttal azzal érdemelte ki a párhuzamot, hogy egy kislánnyal fotózkodott. Rossz belegondolni, mi lenne, ha egyszer bajuszt növesztene.
Hirdetés

Klaus Iohannis államfő megölelt egy kislányt, amit a kislány fotóművész édesapja megörökített, és kitett a Facebookra. Jó pár évtizeddel ezelőtt egy bizonyos Adolf Hitler is fotózkodott kislányokkal. Íme a bizonyíték tehát, hogy Klaus Iohannisban és Adolf Hitlerben nemcsak az a közös, hogy német az anyanyelvük, hanem az is, hogy szeretnek kislányokkal fotózkodni. És még ki tudja, mi minden más…

Ezzel az átlátszó, és mellesleg nem túl eredeti manipulációval próbálnak rossz fényt vetni az államfőre a Facebookon a PSD hatalmi köréhez tartozó személyek, ezúttal konkrétan Dana Varga, Viorica Dăncilă kormányfő romaügyi tanácsadója, aki azt próbálja szuggerálni a fotómontázshoz írt pár sorral, hogy Iohannis és Hitler sok mindenben hasonlítanak egymáshoz.

Abból is ügyet próbáltak kreálni a PSD-sek, hogy Iohannis a Cotroceni-palotában készített kampányfotókat, miközben az egész ország egy brutális gyilkosságsorozat sokkhatása alatt áll. Túl nagy visszhangja nem lett az egésznek, a fotóművész pedig már törölte a lányáról és Iohannisról készített közös fotókat.

Dana Varga romaügyi tanácsadónak szerintünk inkább azzal kellene foglalkoznia, hogy miért nyilatkozik baromságokat a kulturális miniszter a roma holokauszt kapcsán, aki azt találta mondani, hogy az idők során voltak „kényes, hogy ne mondjuk, kellemetlen pillanatok” a romániai kisebbségek életében. Azért abban megegyezhetünk, hogy a cigányüldözés kétségkívül több, mint kellemetlenség.

FRISSÍTÉS
Dana Varga hétfőn este a Facebookon elnézést kért, azt mondta: Facebook-oldalához nem csak ő fér hozzá, hanem mások is kezelik, a hitleres poszt pedig az ő beleegyezése nélkül került ki a oldalra. A kommentelők persze nem hiszik el a mentegetőzést és keményen szólogatnak be a miniszterelnöki tanácsadónak.
Hirdetés

 

Hirdetés