Tudja, milyen sok pénzt küldtek haza tavaly a külföldön dolgozó románok?

Elképesztően sokat. A cikkben azt is leírjuk, hogy az mennyi.

Hirdetés

Földi halandó számára elképzelhetetlenül sok pénzt, 2,977 milliárd eurót küldtek haza a külföldön dolgozó romániaiak az asszonynak és a gyerekeknek 2018-ban, miközben otthonról mindössze 263 millió eurót kaptak az év során. Ez azt jelenti, hogy az országba – amely semmit sem tesz értük, ezért dolgoznak külföldön – tisztán 2,714 milliárd euró jutott be tavaly saját gazdasági migránsaink jóvoltából.

Ezzel a második helyen állunk az Eurostat felmérése szerint, még Lengyelországot is megelőztük, ahol 2,925 milliárd euró jött be, miközben 326 millió euró távozott egyéni tranzakciók keretében.

EU-s szinten Portugália kaszált legtöbbet külföldi munkavállalóiból: tavaly 3,605 milliárd eurót küldtek haza, miközben az idegenbéliek számláján összesen csak 533 millió euró landolt otthonról.

A románok zömében uniós országokból küldték haza azt a rengeteg pénzt, az EU-n kívülről „csak” 316 millió euró érkezett.

Az egész EU-ra vonatkoztatva más a helyzet, hiszen 2018-ban összesen 10,918 milliárd euró érkezett kívülről, míg az uniós tagállamokból 35,559 milliárd vándorolt a gazdasági szövetség határain túlra.

Hirdetés