Trükkösnek hitte magát a román rabló Olaszországban, de csak elfogatnia sikerült magát

Pedig jó ötletnek tűnt a rablási stratégiája. Amíg vissza nem tért a tett helyszínére.

Hirdetés

Elsőre jó ötletnek tűnt, de terepen már azonnal bukónak bizonyult egy román férfi ötlete, aki trükkösen próbált kirabolni egy olaszországi kávézót.

Az eset még 3-ára virradóra történt a Brescia tartománybeli Sarezzóban, ahol a 27 éves román férfi békésen italozgatott.

Amikor azonban fizetésre került a sor, azt mondta a pultosnőnek, hogy ki kell mennie pénzért a közeli bankautomatához.

Ehelyett azonban egy közeli utcába ment, ahova már jó előre bekészített egy váltás másik ruhát. Gyorsan átöltözött, símaszkot húzott, és egy konyhakéssel fölfegyverkezve berontott a bárba, ahol azzal fenyegette meg a pultost, hogy megöli, ha nem adja oda a bevételt.

A nőben azonban volt annyi lélekjelenlét, hogy az utasítás gépies teljesítése helyett inkább menekülőre fogja a dolgot, és sikerült is kiszabadulnia, majd értesítette a bár tulaját, aki a helyiség fölött lakik. A tulajdonos pedig azonnal hívta a rendőrséget.

A rabló eközben – ha már a napi bevételről lemaradt – jobb híján a pultosnő övtáskáját nyúlta le.

Azonban ez sem volt valami szerencsés fogás: kevesebb mint 50 euró és valami 600 euró értékű sorsjegy volt benne.

Hirdetés

Ennek ellenére ragaszkodott az eredeti forgatókönyvhöz: visszament oda, ahol a ruháit hagyta, ismét átöltözött, és, mintha mi sem történt volna, ártatlan arccal besétált a bárba, hogy kifizesse a fogyasztását.

A trükk azonban itt csúfosan becsődölt.

Miközben ugyanis a hatóságok képviselői a biztonsági kamerák felvételeit nézték, az egyik vendég rámutatott, és közölte, hogy ő a tettes, látta ugyais, amint éppen ruhát cserélt.

A román férfi csuklóján azonnal kattant a bilincs, és hamarosan az ellopott övtáskát és a rablás során viselt ruháit is megtalálták.

Vélhetően elegendő ideje lesz majd a közeljövőben arra, hogy egy működőképes módszert is kiötöljön.

Hirdetés