Trianon évfordulójára időzítette fals bombariasztását egy 81 éves máramarosi bácsi

Sajtóbeszámolók szerint a románul alig beszélő férfi a 112-őn jelentette be, hogy bombát helyezett el a máramarosszigeti hídnál.

Hirdetés

Szombaton egy időre leállt a forgalom határátkelőként is működő, Máramarossziget és Aknaszlatina közötti Tisza-hídnál, miután egy férfi a 112-es segélyhívószámon jelezte, bombát helyezett el ott. Nem lenne abban semmi különleges, hogy valaki heccből bombával fenyeget, sajnos elég gyakori jelenségről van szó – szinte minden napra jut egy bejelentés. A szombati eset azonban még így is képes volt meglepetést okozni a hatóságoknak: bejelentő egy 81 éves bácsi volt, aki azzal magyarázta tettét, hogy Trianon évfordulójáról akart ezzel a gesztussal megemlékezni.

A hatóságokat nem hatotta meg a magyarázat, 4000 lejre büntették az aknasugatagi nyugdíjast, aki más alkalmakkal is adott már munkát a pirotechnikusoknak és a rendőrségnek.

A román sajtó annyira érdekesnek találta a történetet, hogy megpróbálták szóra bírni a visszaeső férfit, de mint mondta, nem beszél jól románul.

Hirdetés