Illusztráció (Guliver/GettyImages)

Egy ötéves kislány életét követelte a Maros megyei vihar

Az erős szél kicsavart egy fát, mely rádőlt egy sátorozó családra. Vigyázzunk, mert további viharok várhatók.

Hirdetés

Tragédiával végződő, pusztító vihar csapott le a Maros megyei Ilva völgyében szombat este, tájékoztat a Maros Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség. Palotailva területén az erőteljes szél kicsavart egy fát, amely egy sátorozó családra zuhant. Egy öt év körüli kislány még a helyszínen életét vesztette, olyan súlyos koponyasérüléseket okozott a rádőlt fa.

Testvére, egy hat év körüli kislány fej- és csípősérülést szenvedett, de eszméleténél volt amikor a rohammentősök a helyszínre érkeztek. A két kiskorú 34 éves édesanyját válltöréssel szállították kórházba.

A helyszínre a dédai tűzoltók, a hegyimentők, a rohammentők és további két mentő is kiérkezett, de már semmit nem tehettek a meghalt kislány életéért. A baleset körülményeit a Maros megyei rendőrség is vizsgálja.

A településen a hétvégén egy kulturális fesztivált szerveztek, melyen sátorral is részt lehetett venni, azt azonban nem lehet tudni, hogy ez összefüggésben áll-e a tragédiával.

Hirdetés

Szombaton Maros megyére is érvényes narancssárga fokú riasztással figyelmeztettek a hatóságok a várható viharos szélre, illetve a villámlásokkal és jéggel kísért felhőszakadásra.

Vasárnap további viharokra lehet számítani az ország több megyéjében: a narancssárga riasztás 16 órától lép életbe és hétfő reggel 10 óráig tart. Villámlások, felhőszakadás, jég várható elsősorban a nyugati, északi és középső megyékben. Ezzel párhuzamosan kánikulára is figyelmeztetnek a meteorológusok. Délen 37-40 fok, a Duna árterületén akár 41 fok is lehet árnyékban. A hőmérséklet-páratartalom (ITU) meghaladhatja a kritikus 80-as szintet. Nem fogunk fázni Erdélyben, a Partiumban vagy a Bánságban sem, ugyanis a maximális hőmérséklet 34-38 fok között lesz, és vihar esetén sem csökken 20 fok alá.

Hirdetés