Továbbra is ostrom alatt tartják a nagylaki határátkelőt a Romániába igyekvők

Hosszú órákig kell várni.

Hirdetés

Még mindig nem csengett le a Románia felé igyekvők hulláma: a határrendészet közlése szerint a nagylaki autópálya-határátkelőnél hétfőn déltájt legalább öt órát kellett várakozniuk a belépni akaróknak.

A határrendészet illetékesei szerint a torlódást az okozza, hogy Magyarország csak éjszaka biztosítja a humanitárius folyosót a Nyugat-Európából hazafelé igyekvő románok és bolgárok számára, így reggelre ér a tömeg az átkelőhöz.

Mint elmondták, négy sávon engedik be a belépőket, és persze az is lassítja a folyamatot, hogy továbbra is mindenkit ellenőriznek, hogy nem koronavírusos-e.

Vasárnap reggel 8 órától hétfő reggel 8-ig 5900-an léptek be Romániába Nagylaknál.

Hirdetés

Mint ismert, eddig már több mint 200 000 román tért haza Nyugat-Európából. A humanitárius folyosó azt követően nyílt meg, hogy Magyarország a vírus terjedésének megállítása érdekében lezárta a határait, de ezen a folyosón lehetővé teszi, hogy az ország területén keresztül, rendőri ellenőrzés mellett haladhassanak át a hazatérők.

A hazatérőket elméletileg az egészségügyi ellenőrzés után konvojokban, rendőri és csendőri felvezetéssel viszik tovább a lakóhelyükre, ahol elvileg hatósági vagy házi karanténba kell kerülniük.

Hirdetés