Tovább könyörög a tanároknak a minisztérium, hogy oltassák be végre magukat

Több tízezerre tehető a vakcinaellenző tanárok és iskolai alkalmazottak száma, de a szaktárca még mindig csak ígérgeti számukra a tájékoztatást az oltással kapcsolatban.

Hirdetés

Az oktatási minisztérium az elmúlt pénteken tette közzé azt a felmérést, mely szerint az iskolai személyzet alig 45 százaléka hajlandó beoltatni magát, a hajmeresztő adat ellenére azonban Sorin Cîmpeanu még mindig nagyon optimista, szerinte ez semmiképp nem tekinthető végeredménynek.

A tárcavezető szerdán azt mondta, a rendelkezésükre álló adatok szerint az oltáskampány második fázisában

az ágazat 126 000 alkalmazottja lenne jogosult az oltásra február 8-ig, azaz a második félév (tervezett) rajtjáig.

Cîmpeanu egyébként azt is mondta, az oltást igénylő tanügyi alkalmazottak száma napról napra növekszik, és ismét megígérte, hogy a szkeptikusokat – több tízezren vannak – hamarosan tájékoztatni fogják úgynevezett webkonferenciák keretében az oltással kapcsolatos tudnivalókról, de dátumot persze ezúttal sem tudott mondani. Erről itt mondtunk véleményt.

A napokban felmerült az a kérdés is,

mi történik abban az esetben, ha egy szülő csak akkor hajlandó iskolába küldeni a gyerekét, ha beoltott pedagógusok tartják az órákat.

Hirdetés

Na ezzel Sorin Cîmpeanu nem nagyon tudott mit kezdeni, ezt egyszerűen kényes témának nevezte, és persze kitérő választ adott: szerinte szolidaritásra van szükség a szülők, a pedagógusok és a diákok között, hogy a tradicionális oktatási folyamat ismét beinduljon.

Kedden amúgy arról is írtunk, hogy milyen új kategóriák  kerültek be az oltási kampány második szakaszába.

Hirdetés