Történelmi pillanat a román járványkrízisben: beoltatta magát Dániel pátriárka!

Mi több, a román egyház feje azt üzente a híveknek, hallgassanak az orvosokra. Szinte hihetetlen, de tényleg ez történt.

Hirdetés

A kormány – nem a következő, nem az ideiglenes, hanem a legutóbbi IGAZI – még a nyáron belengette, nem ártana végre bevonni az ortodox egyházat (BOR) az oltási kampányba, hátha megugrik majd az oltakozási kedv, mint Görögországban, ahol az ottani ortodoxok bevállalták a kampányolást.

Na de ahelyett, hogy ebben az ügyben bármiféle előrelépés történt volna,

az itteni ortodoxok főfejesei előszeretettel kerülgették a témát, vagy csak simán az ellenkezőjét tették annak, amit kellene:

hátráltatták az oltáskampányt mindenféle botrányokkal. Épp ezért történelmi pillanat a mai: a román ortodox egyház feje, a 70 éves

Dániel pátriárka azt nyilatkozta, beoltatta magát és arra buzdítja az egyház híveit, hallgassanak az orvosokra.

Persze ezt sem úgy, hogy kiállt az állami televízió egyes csatornáján, főműsoridőben, és buzdító beszédet mondott a híveknek, hanem az újságírók kérdésére válaszolt a parlament folyosóján. De ez is valami. Így sem mernénk fogadni arra, hogy ez a nyilatkozat most úgy felpörgeti az oltáskampányt, hogy kilométeres sorok alakulnak ki holnaptól az oltóközpontok előtt, de az ortodox egyház befolyását ismerve sokan, nagyon sokan meggondolhatják magukat.

Lássuk.

Hirdetés