Több mint 600 koronás kijött a kórházból, 31 ezer koronagyanús meg az elszigeteltségből, mert megteheti

Egy alkotmánybírósági döntés nyomán jelenleg mindenki azt csinál, amit csak akar.

Hirdetés

Csak az elmúlt 24 órában 622, bizonyítottan koronavírus-fertőzés miatt beutalt beteg hagyta el a kórházakat, összesen több mint 31 ezer koronagyanús személy pedig fütyül az elkülönítésre, miután az alkotmánybíróság lehetőséget adott nekik erre.

Amint megírtuk, az alkotmánybíróság szerint alkotmányellenes az állampolgárok miniszteri rendelettel történő karanténban vagy kórházban tartása. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a legkoronásabb honfitársunk is szabadon járhat-kelthet ahol csak akar.

Nelu Tătaru egészségügyi-miniszter elmondta: a házi és intézményes karantént az alkotmánybírósági döntés óta összesen mintegy 31 300-an hagyták el. A tárcavezető szerint az alkotmánybíróság a járvány megfékezésének legfontosabb eszközeitől fosztotta meg őket.

A kormány hétfőn elfogadott ugyan egy új törvényt a joghézag orvoslására, ám ezt a parlamentnek is meg kell szavaznia, hogy életbe lépjen. Addig koronás testvéreink szabadon terjeszthetik a vírust, aztán majd ha újra szükségállapotot, meg kijárási tilalmat vezetnek be, akkor ők fognak a leghangosabban jajveszékelni.

Hirdetés