Tíz évig keresett az FBI egy román-magyar kettős állampolgárt, egy budapesti strandon verték bilincsbe

A férfi egy bűnbanda tagjaként próbált egy csomó pénzt kizsarolni egy házaspárból az Egyesült Államokban, nem is akármilyen módszerrel.

Hirdetés

Tíz évig tartó keresés után Budapesten fogták el azt a 36 éves, magyar-román kettős állampolgárságú férfit, akit az FBI azzal vádolt meg, hogy 2007-ben, egy bűnbanda tagjaként elrabolt egy házaspárt az Amerikai Egyesült Államokban.

A történet krimifilmekbe illő: az FBI szerint a banda megkötözte a nőt és az élettársát, majd befecskendeztek nekik egy olyan szert, amelyről azt állították, hogy halálos vírust tartalmaz. Ahogy ilyenkor lenni szokott, kezdődhetett a zsarolás: az ellenanyag átadását egy szép nagy summához kötötték, csak hát a házaspár bankja nem volt hajlandó átutalni a pénzt a megadott számlára.

Így aztán a bandatagoknak nem volt jobb ötletük, altatót itattak a házaspárral, majd elmenekültek az autójukkal. A New Haven-i bíróság 2012-ben nemzetközi elfogatóparancsot adott ki az időközben beazonosított bandatagok – köztük a magyar és román állampolgársággal is rendelkező Ștefan-Alexandru B. – ellen, a nyomravezetőnek pedig az FBI 10 ezer dolláros jutalmat ígért.

A férfit végül kedden kapták el, amikor egy budapesti strandról távozott, a kiadatásáról a bíróság hivatott dönteni.

Hirdetés