Tenyérjóslással terelgetné a diákokat pályaválasztásra a Kolozs Megyei Tanfelügyelőség – hírek csütörtökön

Egy férfi a Szamosban landolt autójával, és egy kedden eltűnt fiatal nőt is megtaláltak a hatóságok, sajnos holtan.

Hirdetés

 

A tenyérjós karrier-tanácsadó esete a kolozsvári diáksággal

Ha esetleg nem állt égnek ma még a haja a kedves Olvasónak, akkor bizonyára ettől bekövetkezik: a Kolozs Megyei Tanfelügyelőség 2500 eurót fizetett egy olyan készülékért, amely a diákok tenyeréből olvasva irányítaná a pályaválasztásukat. Jól olvasta. Tenyérjós-készüléket szereztek be azért, hogy felmérjék, milyen karrierre lenne alkalmas majd egy lurkó.

A gépezet állításuk szerint neurostimulátorként működik – az ebből kiolvasható adatok pedig felhasználhatók arra, hogy a diákokat a megfelelő pályaválasztás felé tereljék. A projektet január 23-án, kedden mutatta be Marinela Marc, a kolozsvári tanfelügyelőség vezetője. A kezdeményezés célja a gyermekek anyanyelvi képességeinek nem szabványos felmérése. A szakmai profilt viszont általában pszichológusok állapítják meg, akik egy kérdőívvel mérik ezt fel, a tanulók által adott válaszok alapján.

Az első célcsoporttal (havonta 100 diák) kísérleti projektként indul, amely februárban kezdődik és júniusig tart, és az eredmények függvényében döntenek majd arról, hogy a következő tanévre is kiterjesztik-e majd. A készülékről videót is közöltek az illetékesek, ezt itt lehet megnézni.

A szerkezet feltalálója Dumitru Grigore, aki elmondása szerint „létrehozta a legerősebb pszichológiai profilszkennelő programot az emberi DNS-ről”, és nem mellesleg a Tracia Unită (Egyesült Trákia) Fejlett Technológiák tanácsadója (bármit jelentsen is ez), valamint az Egyesült Trákia látnoki csapatának tagja. A következtetéseket le lehet vonni.

Holtan találtak meg egy kedden eltűnt 26 éves nőt

Tragédia: egy Kolozsvárról eltűnt fiatal nőt holtan találtak meg a keresőcsapatok a város közelében található Magyargorbó település mellett, egy mezőn. A nő holttestére egy sűrű, bokros területen akadtak.

Carla Sorina Borodi kedd reggel tűnt el Kolozsvárról, emberek tucatjai keresték azóta, többek között a Comunitatea Moto Cluj – Grup CMC, a CERT Rescue, valamint a rendőrség és a csendőrség is.

Mivel a nő önszántából távozott Kolozsvárról, a hatóságok eleinte azt feltételezték, hogy önkezével vetett véget az életének, a rendőrség nyilatkozata szerint azonban további vizsgálatokra van szükség. Mint mondták, „a halála összes körülményének megállapítása érdekében a rendőrség emberölés bűntette miatt indított bűnügyi dossziéban folytatja a nyomozást, és igazságügyi szakértői vizsgálatot is végeznek.”

Hirdetés

Csütörtökön délelőtt mintegy 60 személy részvételével indult útnak a keresőcsapat a faluban, majd a mezőre érve körülbelül egy óra keresés után találták meg a holttestet.

A Szamosban landolt egy kolozsvári sofőr a város központjában

A kolozsvári Rendkívüli Helyzetek Felügyelősége (ISU) arról számolt be, hogy egy sofőr a Szamosban csobbant autójával a Kolozsvár Aréna (Cluj Arena) közelében. Az incidens csütörtökön történt a kolozsvári Splaiul Independenței téren. A sofőr egyedül ült az autóban, amikor elvesztette az irányt, letért az útról és a folyóba zuhant.

Az autó sofőrje egy férfi, akinek szerencsére sikerült kiszállnia az autóból, őt a mentőszolgálat munkatársai megvizsgálták, de a férfi visszautasította, hogy kórházba vigyék.

A sofőröknek ezekben a napokban óvatosabbnak kell lenniük, mivel jég telepedett a kolozsvári utakra. Az egész megyében időjárási figyelmeztetés van érvényben vegyes csapadék (eső, havas eső és hó) miatt, ami szintén kedvez a jégképződésnek.

Forrás: ISU Cluj

 

 

Hirdetés