Koronapéntek: egyre másra jönnek a bejelentések újabb fertőzöttekről – már kilencen vannak

Csak ma négy újabb koronateszt lett pozitív, és még messze az este...

Hirdetés

FRISSÍTÉS 2

Közben péntek délután egy 40 éves vajdahunyadi férfit is koronafertőzéssel diagnosztizáltak. A férfi február 26-án tért vissza az észak-olaszországi Bergamoból, azóta házi karanténban volt, a teszt azonban most kimutatta a szervezetében a vírus jelenlétét. A beteget a temesvári járványkórházba szállítják, a hatóságok pedig letesztelnek mindenkit a vírusra, akivel a férfi hazatérése óta érintkezett.

FRISSÍTÉS

Azonosítottak egy újabb koronavírus-fertőzöttet: egy 51 éves Olt megyei férfi ugyanazzal az autóbusszal tért haza Olaszországból, mint amelyen a 71 éves suceavai férfi is ült és akinek a vírustesztje korábban pozitív lett. A hatóságok közlése szerint az Olt megyei férfi tünetmentes, jelenleg otthoni karanténban van, de nemsokára a craiovai kórházba szállítják.

Nem sokáig tartott az öröm, miután csütörtökön az illetékesek még azt jelentették be, hogy megfeleződött a romániai koronavírus-fertőzöttek száma, miután az eredeti hatból újabb két beteg – egy 38 éves temesvári nő és egy 48 éves férfi – gyógyult ki a kórból. Helyettük ugyanis újabb két román kapta el a vírust.

Péntekre virradóra már azt kellett közölnie a koronavírus-járvány megfigyelésével foglalkozó Stratégiai Kommunikációs Csoportnak, hogy újabb fertőzöttre bukkantak.

Ráadásul ugyancsak Temesváron.

Mint kiderült, egy 16 éves lányról van szó, annak a fiúnak az egyik osztálytársáról, akinél még a hét elején diagnosztizálták a kórt, és aki a most meggyógyult férfi unokaöccse.

Hirdetés

Ez szépen illusztrálja is, hogyan terjed a járvány, hiszen a férfi meg úgy kapta el a kórt, hogy a most szintén gyógyultnak nyilvánított nő mellett ült az Olaszországból hazafelé tartó repülőn.

Az új fertőzöttet a temesvári járványkórházba szállították.

Huszonöt további olyan személy koronavírus-tesztje, akivel a 16 éves fiú kapcsolatba került, negatív, de 14 napig nekik is házi karanténban kell maradniuk. És persze az osztályban beszüntették a tanítást ezzel csatlakoztak ahhoz 300 millió diákhoz, akinek világszerte nem kellett iskolába mennie.

És most persze indul a kutatás azok után, akivel a frissen megfertőződött lány lépett kapcsolatba.

Eközben Olaszországban, amely a járvány európai gócpontjává vált, és ahol már 148-ra nőtt a koronavírus halálos áldozatainak száma, szintén megfertőződött egy román állampolgár.

Az illető az egyik legfertőzöttebb tartományban, Lombardiában él, és enyhe tüneteket mutat, ezért házi karanténban tartják.

Hirdetés