Fotó: Romaniatv.ro

Te jóságos ég, micsoda sorozat: három nap telt el a hétből, s már három mozdony gyulladt ki

Úgy tűnik, nem akármilyen átok ül a Román Vasúttársaságon.

Hirdetés

Erre már tényleg nem nagyon vannak szavak. Folytatódik a Román Vasúttársaság (CFR) sötét, füstös sorozata: a héten harmadszor kellett kihívni a tűzoltókat egy lángoló mozdony miatt.

Az incidens ezúttal Dâmboviţa megyében, a Titu nevű város állomásán történt, és persze volt egy is pánik is, az utasok pillanatok alatt elhagyták a vasúti kocsikat, és szerencsére senkinek nem esett baja a megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint.

A CFR-nek nagyon nehéz hete van: hétfőn délelőtt az Arad és Temesvár között közlekedő gyorsvonat mozdonya, a délutáni órákban viszont a Kolozs megyei Nagysebes közelében borult lángokba egy másik mozdony.

És akkor még nem beszéltünk arról, hogy egy nappal korábban, vasárnap Zsögödfürdőnél, a felújítás alatt álló vasúti átkelőnél egy személyautó sofőrjét megtévesztette, hogy az automata sorompó nem üzemelt, és nem vette észre a közeledő vonatot. Az ütközés után a vonat több mint kétszáz méteren tolta maga előtt az autót, mely kigyulladt. A személyautó mindkét utasa – egy kézdivásárhelyi házaspár – a helyszínen életét vesztette, aztán lángra kapott a mozdony is.

Hirdetés